Aamu- ja iltapäivätoiminnan haku

24 huhtikuun 2019

Vanhemmat voivat hakea Wilman hakemuksella lapselleen aamu – ja / tai iltapäivätoimintapaikkaa lukuvuoden 2019 – 2020 ajaksi 8.5.2019 mennessä. Toimintaryhmä perustetaan yksittäiselle koululle, jos toimintaan sitoutuu vähintään 5 lasta ryhmää kohden. Ensisijaisesti toimintaa järjestetään 1 – 2 -luokkalaisille oppilaille sekä 1 – 9 vuosiluokilla oleville erityisryhmien oppilaille koulupäivinä lukuun ottamatta satunnaisia lauantaikoulupäiviä. Kyläkouluilla toiminnassa voi olla myös esikouluikäisiä, joka helpottaa kunnan päivähoitokokonaisuutta. Toiminta on tarkoitettu sellaisten perheiden lapsille, joissa kumpikaan vanhempi ei ole kotona lapsen koulun päättyessä – toiminnan tarkoitus on siis torjua lasten yksinäisiä aamuja ja iltapäiviä. Työvoimaresurssista johtuen, voidaan pienillä kyläkouluilla perustaa pääsääntöisesti vain iltapäiväryhmiä.

Esitys koululautakunnalle tulevan lukuvuoden osallistumismaksuista: Aamupäivätoiminta 50 € / kk ja iltapäivätoiminta 80 € / kk. Mikäli lapsi osallistuu molempiin, on maksu 120 € kuukaudessa. Jos lapsi ei muusta syystä kuin sairauden vuoksi osallistu toimintaan koko kuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. Jos esikoululainen on aamuisin hoitajalla/ päiväkodissa ja iltapäivällä koulun toiminnassa, maksu on 120 € / kk. Esikouluikäisten osalta maksuissa tarkastellaan asiaa päivähoidon maksuluokat huomioiden, mikä on perheelle edullisin maksuvaihtoehto.

Toiminta-ajat: aamulla klo 6.30 – koulun alku ja iltapäivällä koulun päättyminen – klo 16.30 saakka.  Aamu- ja iltapäivätoimintaan ei kuulu koulukuljetusetua. Oppilaille tarjotaan iltapäivisin välipala.

Toimintaan hyväksytään 1-2 luokkien sekä erityisen tuen oppilaita hakemisjärjestyksessä – poikkeustapauksessa erityisestä syystä voi saada etusijan (esim. erityisen tuen oppilas). Hyväksytty hakemus on jokaisen lapsen kohdalla sitoumus toimintaan lukuvuodeksi 2019 -2020. Pätevästä syystä oppilaan vanhempi voi perua toimintaan osallistumisen kirjallisella anomuksella.

Hakijoille lähetetään tiedote aloittavista toimintaryhmistä sekä informaatio millä koululla mahdollisesti toimintaryhmää ei muodostu. Tutustumispäivä aloittavissa ryhmissä järjestetään elokuussa 2019, josta tarkemmat tiedotuskirjeet toimitetaan myöhemmin koulukohtaisesti.

Hakeminen tapahtuu 8.5. mennessä Wilman kautta (https://edu.sievi.fi/) kohdasta Hakemukset ja päätökset.

Poikkeustapauksessa, mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei onnistu, hakeminen voidaan tehdä koulutoimistossa.

Comments

© 2019 Sievi.fi All Rights Reserved

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Instagram