Ajankohtaista koronavirustilanteesta 15.10.2021

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu tällä viikolla toistaiseksi 28 uutta koronavirustartuntaa. Sievissä tartuntoja on todettu 15, Ylivieskassa 10 ja Nivalassa 3. Koronatilanne on heikko etenkin Sievissä, jossa ilmaantuvuusluku on noin 300. Tartunnan saaneista suurin osa on rokottamattomia. 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio suosittelee, että erityisesti Sievissä rajoitetaan kontakteja ja hakeudutaan koronanäytteenottoon lievissäkin hengitystieinfektion oireissa. Erityisesti rokottamattomien tai vain ensimmäisen koronarokoteannoksen saaneiden on tärkeää hakeutua koronatestiin oireiden ilmaantuessa. 

Jotta koronatilanne ei sekoita syyslomasuunnitelmia, suosittelemme maskin käyttöä koko kuntayhtymän alueella. Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on myös tärkeää huolehtia.  

Palvelutaloissa ja vuodeosastoilla vierailevien tulee käyttää maskia kaikissa Kallion kunnissa.  

Koronarokotus suojaa tehokkaasti koronavirusinfektion vaikealta muodolta. Ensimmäisen koronarokotteen tai tehosterokotteen voi hakea walk in -päivinä viikolla 42 seuraavasti: 

  • Sievi ja Ylivieska: ti 19.10. klo 12–15.30

  • Alavieska: to 21.10. klo 9–12 

  • Nivala: to 21.10.  klo 12–15.30 

Rokotukset annetaan Sievissä, Alavieskassa ja Nivalassa neuvoloissa, Ylivieskassa srk-koti Mariassa. Viikolla 43 ei ole koronarokotusten walk in -päiviä.