Varhaiskasvatuspalveluiden tiedote poikkeusolojen jatkumisesta

Hallitus jatkaa poikkeusoloihin liittyviä toimia 13.5.2020 saakka

Hallitus jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan siis jatkamaan kuukaudella, mutta samalla varaudutaan jatkamaan poikkeusjärjestelyjä toukokuun loppuun, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Valtioneuvosto ja hallitus suosittelevat edelleen, että poikkeusolojen aikana eli 14.4-13.5.2020 lähtien ne vanhemmat ja huoltajat, joilla on mahdollisuus pitää lapset kotona, tekevät niin. Varhaiskasvatuksen toimintayksikköjä pidetään kuitenkin edelleen toiminnassa, siten turvataan kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti.

Koronavirus etenee Suomessa nopeaa vauhtia ja siihen sairastuneiden määrä kasvaa päivittäin. Seuraavilla toimenpiteillä rajoitetaan koronaviruksen leviämistä Sievin varhaiskasvatuspalveluissa.
 

 1. Lapset, joiden hoidon tarve ei johdu huoltajien työstä eli ns. virikehoito keskeytetään
 • Sievin varhaiskasvatuspalveluissa ns. virikehoito mukaan lukien Linnunlaulun vakakerho

ja vakaryhmä keskeytetään kevääksi eli 31.5.2020 saakka.

 • Varhaiskasvatuksen virikehoitoa jatketaan tulevalla toimintakaudella elo-syyskuussa 2020 (tiedotamme tarkemmasta alkamisajankohdasta myöhemmin).
 • Linnunlaulun varhaiskasvatusryhmä eli Sinipääskyt (20h/vko) sekä varhaiskasvatuskerho Viherpääskyt (2xvko) jatkavat myös toimintaansa elo-syyskuussa 2020.  Paikkaa näihin voitte hakea sähköisen asioinnin kautta. Sähköinen varhaiskasvatushakemus sekä - kerhohakemus löytyvät kunnan kotisivuilta osoitteesta https://www.sievi.fi/varhaiskasvatus .
 • Poikkeusjärjestelyn aikana 18.3-31.5.2020 ei asiakasmaksuja peritä.
   
 1. Varhaiskasvatuksen maksuvapautusta jatketaan kotihoidossa oleville 14.4-13.5.2020 välisenä aikana
 •  Maksuvapautus annetaan niille perheille, jotka pitävät lapsensa kotihoidossa 14.4.-13.5.2020 välisenä aikana joko yhtäjaksoisesti tai erillisinä päivinä.
 • Jatkamme lapsesi poissaoloa ajalle 14.4-13.5.2020 aiemman ilmoituksen mukaisesti, mutta jos perheen tilanne on muuttunut ja lapsesi tarvitsee poikkeusolojen jatkuessa varhaiskasvatusta, ole välittömästi yhteydessä päiväkodin johtajaan puh. 044-4883 350 tai palveluohjaajaan puh. 044-4883 351.
 • Varhaiskasvatustoiminta jatkuu poikkeusolojen aikana normaalisti avoinna olevissa yksiköissä. Mahdollisista toimintaan liittyvistä muutoksista tiedotamme perheille erikseen.
 • Hoitoa tarvitsevien lasten hoitoajat suhteutetaan jatkossakin molempien huoltajien työvuorojen mukaisesti eli lapsi on hoidossa ainoastaan huoltajien työssäoloaikana.
 • On tärkeää, että tartuntojen ennaltaehkäisyn vuoksi lapsi jää kotiin, jos hänellä on vähäisempiäkin flunssan oireita.
 • Mikäli työskentelet yhteiskunnan kriittisillä aloilla, ja lapsesi hoidontarve muuttuu työstä johtuen äkillisesti, ole yhteydessä päiväkotiin.
   

Kiitämme huoltajia joustavuudesta ja toivotamme jaksamista haastavaan tilanteeseen.

Julkaistu 1.4.2020 klo 15:10