Arkisto ja tietopalvelu

Sievin kunnan asiakirjahallintoa/arkistotointa johtavana viranhaltijana toimii arkistosihteeri Päivi Pöllä, puh. 044 4883 208, e-mail paivi.polla(at)sievi.fi.

Kunnan pysyvästi ja pitkään säilytettävät asiakirjat ovat kunnantalolla sijaitsevassa päätearkistossa. Vanhimmat asiakirjat ovat 1860-luvulta. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta ja kuka tahansa voi käydä tutkimassa niitä kunnantalolla. Varaa tällöin aika etukäteen arkistosihteeriltä. Asiakirjoja ei lainata kunnantalon ulkopuolelle. Muista kuin julkisista asiakirjoista annamme tietoja vain asianosaisille.

Asiakirja-/tietopyynnön voi tehdä tietopyyntölomakkeella.

Asiakirjojen omatoiminen tutkiminen kunnantalolla on maksutonta. Asiakirjoista voidaan ottaa kopioita/tulosteita ja lähettää niitä myös sähköisesti. Julkisuuslain 34 §:ssä (linkki lakiin alempana) luetellaan, milloin asiakirjan antamisesta ei peritä maksua. Mikäli maksua peritään, noudatetaan kunnanhallituksen hyväksymää toimistopalveluhinnastoa 1.4.2017 alkaen. Hinnastossa on määritelty myös tuntihinta asiakirjojen etsimiseen, kopiointiin ja tulostukseen käytetystä ajasta.

Kunnantalolla sijaitsee myös Sievin kotiseutuarkisto, joka kuuluu kulttuuritoimen alaisuuteen.

Tervetuloa tutustumaan arkistoon!

Linkkejä:
Arkistolaitos
Arkistotietokanta Vakka
Julkisuuslaki
Tietosuojalaki

© 2019 Sievi.fi All Rights Reserved

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram