Muttimarkkinat 2019

Perinteisiä Muttimarkkinoita vietetään Sievissä heinäkuun 3. lauantaina. Muistatko vielä mistä kaikki on alkanut? Tämän videon myötä voit palata vuoden 1983 markkinoihin. Jo tuolloin on väki kokoontunut yhteen ohrajauhoista keitetyn perinneruokamme mutin ympärille. Mutti valmistetaan keittämällä ohrajauhoista kokkareita, mitkä ennen tarjoilua paistetaan voin kanssa pannulla. Mutin kaverina nautitaan kylmää maitoa. Mutin keiton ja valmistuksen päävastuu markkinapäivässä on Sievin Lions clubilla. Markkinoiden muista järjestelyistä vastaa Sievin kunnan kulttuuripalvelut. Lisää Muttimarkkinoiden historiasta löydät täältä.

Tänä päivänä Muttimarkkinat keräävät entisiä ja nykyisiä sieviläisiä yhteen markkinatunnelman, mutta ennen kaikkea tämän perinneruokamme ympärille. Voidaankin sanoa, että muttimarkkinat ovat Suomen ainut kesätapahtuma, mikä kootaan ohrajauhojen ympärille, jota kuluu 700kg. Tapahtumasta välittyy vahvasti yhdessä tekemisen henki – Sievistä sieviläisille. Paikalliset yhdistykset ja yritykset saavat markkinoida toimintaansa, lisäksi vuosien myötä useammat ulkopaikkakuntalaiset markkinamyyvät ovat löytäneet tiensä Sieviin.

Vuonna 2019 Muttimarkkinapäivä on la 20.7. Markkina-aika on klo 10-14. Muttimarkkinat kokoavat perinteisesti kauppiaita ja markkinaväkeä Haikolantien molemmin puolin. Markkinatapahtuman lisäksi päivään mahtuvat perinteinen pesäpallo-ottelu sekä toritanssit klo 20 alkaen. Toritanssien musiikista vastaa Kalle Jussila & Quattro. Toritansseille on vapaa pääsy.

Myös tänä kesänä kohoaa kirjaston parkkipaikalle lasten muttimarkkina-alue. Muttimarkkina-alueelta löytyy mm. Sievin 4H-yhdistyksen piste, pomppulinnat (1€/lapsi) sekä hattaran ja pehmiksen myyntipisteet. Ponit antavat myös perinteiseen tapaan kyytiä. Ponikyydin hinta on 2€/lapsi.

Nuorisolle on tänä vuonna luvassa Fortnite-turnaus, jossa pelipäivän päätyttyä palkitaan voittaja. Turnaukseen saavat osallistua 2009-syntyneet ja sitä vanhemmat pelaajat, mikäli vanhemmat antavat suostumuksensa. Fortnite-pelin suositusikä on K-12, mutta peliturnauksen järjestäjinä toimivat pelaamisen ammattivalmentajat, joten suositusikärajasta voidaan joustaa enemmillään -3 vuotta. Peliturnaukseen ilmoittaudutaan kirjastolla klo 10-11, mikä toimii myös pelipaikkana. Finaalipelit käydään klo 16 jälkeen. Turnaus on kokonaisuudessaan ohi klo 18 mennessä.

Markkinapäivän ohjelman löydät tästä: Muttimarkkinoiden ohjelma2019. Markkinapäivän myyjät löydät koottuna tästä listasta:
myyntipaikat_tori_koonti_2019
myyntipaikat_keskusta_koonti_2019

Markkinamyyjäksi ovat tervetulleita niin sieviläiset toimijoita kuin ympäri maakuntaa toimivat torikauppiaat. Paikkavaraukset alkavat porrastetusti huhti-toukokuussa. Tähän mennessä paikkansa on varannut yli 40 myyjää. Tiedot paikalle saapuvista markkinamyyjistä kokoamme omalle sivulleen. Siellä on koottuna myös markkinamyyjille tarkoitetut infot. Markkinamyyjien sivustolle pääseet tästä linkistä.

Tapahtumasta lisätietoa antaa Sievin kunnan vapaa-aikatoiminnan ohjaaja Marika Ahonniska 044 4883 491 tai marika.ahonniska(at)sievi.fi.

 

© 2019 Sievi.fi All Rights Reserved

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram