Sievin kunta on ottanut käyttöön Suomi.fi/viestit-asiointipalvelun

16 huhtikuun 2019

Palvelun kautta kuntalaiset voivat viestiä kunnan viranomaisten kanssa tietoturvallisesti, nopeasti ja helposti. Sieviläisiä kannustetaan nyt tutustumaan Viestit-palveluun ja sen käyttöönottoon. Käytettävyyttä helpottaa myös älypuhelimeen ladattava mobiiliapplikaatio.

Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit, annat yleisen suostumuksen, että kaikki viranomaisviestit voidaan toimittaa sinulle sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Suostumuksesi jälkeen Suomi.fi-viestejä käyttävät viranomaiset ja muut palvelua käyttävät organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä (sekä tavallisia että vastaanottokuittauksen vaativia) sekä päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.

Tietoturva edellä

Suomi.fi/viestit on osa Väestörekisterikeskuksen ylläpitämää Suomi.fi-tietovarantopalvelua. Palvelu mahdollistaa nopean ja tietoturvallisen kanavan viranomaisasiointiin.

– Sähköposti ei ole enää tietoturvallinen asiointiväline. Viestit-palvelun kautta tulevien palvelupyyntöjen käsittely on nopeaa ja vuorovaikutteista. Uusista viesteistä tulee automaattisesti heräteviesti joko sähköpostiin tai tekstiviestillä, jos mobiiliapplikaatio ei ole asiakkaalla käytössä.

Helppokäyttöinen viestit-palvelu on normaalin sähköpostin kaltainen, mutta toimii suojatulla yhteydellä. Uuden tietosuoja-asetuksen myötä henkilötietoja sisältäviä aineistoja ei lähetetä sähköpostitse. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Suomi.fi-viestit korvasi Kansalaisen asiointitilin 1.7.2018 alkaen. Uuden palvelun taustalla on niin kutsuttu KaPA-laki eli laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista.

Suomi.fi/viestit

Comments

© 2019 Sievi.fi All Rights Reserved

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram