Saariveden savottakämppä

Savottakämppä sijaitsee keskellä metsähallituksen maita, Saarivesijärven rannalla. Saarivedenkämppä on ainoa pikkuradan ajoilta säilynyt kämppä. Kämpässä on kaksi isoa tupaa, pikkupääty ja keittiöosa. Rannasta löytyy nuotiopaikka, tilava sauna, kohtuullinen uimaranta ja soutuvene.

Saariveden savottakämppää hallinnon Sievin kunnan vapaa-aikatoimi. Savottakämppää vuokrataan ja sen vuokraaminen tapahtuu Lomarengas-palvelun kautta. Kämppä sopii isoille ja pienille ryhmille, sillä makuupaikkoja on 32 kpl. Kämppä on savottakämppä, joten se on hyvin vaatimattomassa kunnossa, siellä ei ole juoksevaa vettä eikä sähköä. Tästä syystä juoma- ja ruokavesi suositellaan tuomaan mukana. Lähin naapuri sijaitsee järven toisella puolella.

Savottakämpälle pääset autolla pihaan asti. Ajo-ohje: Sievistä n. 28 km Reisjärvelle päin, viitta oikealle Pikkurata, jota n. 7 km. Kämppä vasemalla puu-ukon opastamana.

Maasydämen matkailualue. kuuluisine tansiilavoineen sijaitsee n. 10 km päässä autolla. Jalan alueelle pääsee pitkospuureittiä pitkin (6 km).

Kalastus: Järvessä on ainakin ahventa ja haukea. Verkkokalastus kiellettyä. Huomioithan, että onkiminen ja pilkkinen on vapaata, mutta muuhun kalastukseen tarvitset valtion kalastusluvat. Lähellä sijaitsee myös muita pieniä järviä, esimerkiksi noin 10 km päässä sijaitsevat Villipohjolan maasydänjärven virkistyskalastusalue ja Ahvenlammen perhokalastusalue.

Metsästys: Kämppä sijaitsee keskellä Villipohjolan metsästysaluetta 5634 SIEVI, jossa on maata 15900 ha ja vettä 680 ha.

Varaukset ja tiedustelut:

LOMARENGAS

KARTTA

KÄMPÄN HISTORIAA

© 2019 Sievi.fi All Rights Reserved

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram