Vieraslajit

Vieraslajit ovat ihmisen toiminnan seurauksena luontoon levinneitä lajeja, joista osa voi aiheuttaa mittavia haittoja. Vieraslajit, joista suurin osa on kasveja, leviävät herkästi ja kaventavat luonnon monimuotoisuutta. Haitallisia vieraslajeja ovat mm. jättiputki, jättipalsami, lupiini ja kurtturuusu. Vieraslajihavainnoista olisi hyvä ilmoittaa netissä Suomen Lajitietokeskukselle vieraslajit.fi -portaalissa. Tietoja käytetään vieraslajien levinneisyyden seuraamisessa.

Puutarhakarkulaisten ”kohtelu” Sievissä

Kunnan omistamilla maa-alueilla on tehty jättiputkien torjuntatyötä, ja yksityisen maalla olevista todennetuista jättiputkiesiintymistä, on maanomistajalle lähetetty ohjeita jättiputkiesiintymien poistamiseksi. Voit ilmoittaa jättiputkiesiintymistä ympäristösihteerille sähköpostilla osoitteeseen reijo.peltokorpi@sievi.fi .

Alkukesä on parasta aikaa jättiputken hävittämiseen, kun kasvit ovat vielä pieniä.
Yksittäisiä jättiputkiyksilöitä voi torjua mekaanisesti katkaisemalla pääjuuren pistolapiolla 10–20 cm syvyydestä (ohje jättiputkien torjuntaan )

Lisätietoja vieraslajien tunnistamiseen, leviämisen ehkäisyyn ja torjuntaan: www.vieraslajit.fi, www.ymparisto.fi/vieraslajit, www.mmm.fi/vieraslajit

© 2019 Sievi.fi All Rights Reserved

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram