Muttimarkkinat

Tiedote: Muttimarkkinat seuraavan kerran heinäkuussa 2021

Perinteisiä Muttimarkkinoita vietetään Sievissä heinäkuun 3. lauantaina. Muistatko vielä mistä kaikki on alkanut? Tämän videon  myötä voit palata vuoden 1983 markkinoihin. Jo tuolloin on väki kokoontunut yhteen ohrajauhoista keitetyn perinneruokamme mutin ympärille. Mutti valmistetaan keittämällä ohrajauhoista kokkareita, mitkä ennen tarjoilua paistetaan voin kanssa pannulla. Mutin kaverina nautitaan kylmää maitoa. Mutin keiton ja valmistuksen päävastuu markkinapäivässä on Sievin Lions clubilla. Markkinoiden muista järjestelyistä vastaa Sievin kunnan kulttuuripalvelut. Lisää Muttimarkkinoiden historiasta löydät täältä.

Tänä päivänä Muttimarkkinat keräävät entisiä, nykyisiä ja tulevia sieviläisiä yhteen markkinatunnelman, mutta ennen kaikkea tämän perinneruokamme ympärille. Voidaankin sanoa, että Muttimarkkinat ovat Suomen ainut kesätapahtuma, mikä kootaan ohrajauhojen ympärille, jota kuluu 700kg. Tapahtumasta välittyy vahvasti yhdessä tekemisen henki. Sieviläiset haluavat yhdessä tehdä hyvän tapahtuman, johon tiensä tänä päivänä ovat löytäneet niin sieviläiset kuin ympäristökuntien väki matkaajia unohtamatta. Markkinapäivänä paikalliset yhdistykset ja yritykset saavat markkinoida toimintaansa. Viime vuosina yhä useammat ulkopaikkakuntalaiset markkinamyyvät ovat löytäneet tiensä Sieviin.

Vuonna 2021 Muttimarkkinapäivä on la 17.7. Markkina-aika on klo 10-14. Muttimarkkinat kokoavat perinteisesti kauppiaita ja markkinaväkeä Haikolantien molemmin puolin. Markkinatapahtuman lisäksi päivään mahtuvat perinteinen pesäpallo-ottelu sekä toritanssit klo 20 alkaen.

Markkinapäivän ohjelman löydät tästä kesäkuussa 2021. Tälle sivustolle päivitämme myös tietoja saapuvista markkinamyyjistä. Näin löydät etsimäsi kauppiaan helposti.

Markkinamyyjäksi ovat tervetulleita niin sieviläiset toimijoita kuin ympäri maakuntaa toimivat torikauppiaat. Paikkavaraukset alkavat porrastetusti huhti-toukokuussa. Tähän mennessä paikkansa on varannut yli 40 myyjää. Tiedot paikalle saapuvista markkinamyyjistä kokoamme omalle sivulleen. Siellä on koottuna myös markkinamyyjille tarkoitetut infot.

Yhteystiedot


Maria Kotila
044 4883 491
maria.kotila(at)sievi.fi

Markkinapaikkojen varaaminen

Sieviläiset toimijat
3.5.2021 alkaen

Muut toimijat
17.5.2021 alkaen