Muttimarkkinat

Perinteisiä Muttimarkkinoita vietetään Sievissä heinäkuun 3. lauantaina. Muistatko vielä mistä kaikki on alkanut? Tämän videon  myötä voit palata vuoden 1983 markkinoihin. Jo tuolloin on väki kokoontunut yhteen ohrajauhoista keitetyn perinneruokamme mutin ympärille. Mutti valmistetaan keittämällä ohrajauhoista kokkareita, mitkä ennen tarjoilua paistetaan voin kanssa pannulla. Mutin kaverina nautitaan kylmää maitoa. Mutin keiton ja valmistuksen päävastuu markkinapäivässä on Sievin Lions clubilla. Markkinoiden muista järjestelyistä vastaa Sievin kunnan kulttuuripalvelut. Lisää Muttimarkkinoiden historiasta löydät täältä.

Tänä päivänä Muttimarkkinat keräävät entisiä, nykyisiä ja tulevia sieviläisiä yhteen markkinatunnelman, mutta ennen kaikkea tämän perinneruokamme ympärille. Voidaankin sanoa, että Muttimarkkinat ovat Suomen ainut kesätapahtuma, mikä kootaan ohrajauhojen ympärille, jota kuluu 700kg. Tapahtumasta välittyy vahvasti yhdessä tekemisen henki. Sieviläiset haluavat yhdessä tehdä hyvän tapahtuman, johon tiensä tänä päivänä ovat löytäneet niin sieviläiset kuin ympäristökuntien väki matkaajia unohtamatta. Markkinapäivänä paikalliset yhdistykset ja yritykset saavat markkinoida toimintaansa. Viime vuosina yhä useammat ulkopaikkakuntalaiset markkinamyyvät ovat löytäneet tiensä Sieviin.

Koronapandemian vuoksi Muttimarkkinat vuoden 2020 ja 2021 peruttiin. Seuraavat Muttimarkkinat järjestetään 16. heinäkuuta vuonna 2022.

 

Yhteystiedot


Maria Kotila
044 4883 491
maria.kotila(at)sievi.fi

Markkinapaikkojen varaaminen

Vuoden 2022 Muttimarkkinoiden markkinapaikko aletaan varata toukokuussa 2022.