Asiointipiste

Sievin kunnantalolla sijaitsevassa asiointipisteessä saat neuvontaa ja opastusta kunnasta, kunnan tarjoamista palveluista. Asiointipisteessä on myös Kelan yhteispalvelupisteen avustavaa asiakaspalvelua. Neuvonnasta saat kunnan lomakkeita ja hakemuksia ja voit myös palauttaa kuntaan osoitetut asiakirjat. Voit myös saada kopioita ja tulosteita (maksullinen). Voit myös varata kunnan kokoustiloja sekä ostaa ruokalippuja kunnantalon ruokalaan.

Kelan avustava asiakaspalvelu tarkoittaa, että saat asiointipisteessä muun muassa Kelan lomakkeita ja apua niiden täyttämiseen, yleistä neuvontaa ja tukea Kelan verkkopalvelun käyttöön. Voit myös palauttaa Kelan hakemukset ja liitteet asiointipisteeseen, josta ne postitetaan eteenpäin. Kelan asiakirjojen tulostus ja kopiointi on maksutonta.

Asiointipisteessä on yksi asiakaspääte, jolla on mahdollista itsenäisesti tulostaa ja kopioida, myös dokumenttien skannaaminen onnistuu. Asiakaspäätteellä voit myös tutustua Kelan sähköisiin palveluihin ja käyttää niitä itsenäisesti tai palveluneuvojan opastuksella.

Asiointipisteestä löytyy myös oma huone Kelan etäpalvelulle. Etäpalvelussa Kelan palveluneuvoja neuvoo asiakasta kuva- ja ääniyhteyden välityksellä ja palvelu vastaa Kelan palvelupisteessä saatavaa palvelua. Kunnan asiointipisteen henkilöstö auttaa asiakasta etäpalvelun käytössä. Asiakkaan tarvitsee vain tulla paikalle ja henkilöstö neuvoo siitä eteenpäin.

Asiointipiste logo.Kela logo.