Asuntohakemus

Asuntoihin on jatkuva haku ja asuntoja tarjotaan asuntohakemusten perusteella. Asunnot ovat kaikkien haettavissa.

Hakuohjeet

Jos hakija on alaikäinen, hakemukseen vaaditaan huoltajien kirjallinen suostumus (erillisellä lomakkeella). Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttavat hakemuksella mainitut henkilöt. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, asuntoja tarjotaan lomakkeessa olevien tietojen perusteella ja puutteellisesti täytetty hakemus viivästyttää sen käsittelyä.

Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan luottotietorekisteristä. Useimmissa tapauksissa mahdolliset maksuhäiriömerkinnät eivät ole asunnonsaannin este vaan vaikuttavat vuokrasopimuksen muotoon ja vakuuden määrään.

Asuntohakemuksesi on käsittelyssä ja mukana asukasvalinnoissa kolme (3) kuukautta.

Mikäli haluat uusia / peruttaa tai tehdä muutoksia hakemukseen, ole yhteydessä asuntotoimistoon joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Vakuusmaksu

Vakuusmaksu on tarkoitettu asunnon kunnon ja vuokran vakuudeksi. Vakuus palautetaan asiakkaalle vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin kuukauden kuluessa. Palautus edellyttää, että kaikki asunnon avaimet on luovutettu, asunto on kunnossa ja siivottu sekä vuokrat ja muut mahdolliset saatavat suoritettu. Sopimusta tehtäessä maksettu vakuusmaksu on esivuokrasopimus, jonka jälkeen sopimuksen irtisanomisaika on huoneenvuokralain mukainen.

Kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan luottotietorekisteristä. Luottotietohäiriöt vaikuttavat vakuuden määrään siten, että pyydettävä vakuus on 2 kk:n vuokran suuruinen. Normaali vakuus puhtailla luottotiedoilla on yhden (1) kk:n vuokra. Mikäli vakuudeksi tulee Kelan maksusitoumus, on vakuuden määrät 2kk:n sijaan 3kk ja 1kk:n sijaan 2kk. Vuokravelat yhtiölle estävät asunnon saannin.

Asuntohakemuksen voit täyttää sähköisesti sivun oikeassa reunassa olevan linkin kautta. Paperisia asuntohakemuslomakkeita on saatavilla kunnan asuntotoimistosta ja yhteispalvelupisteestä. Paperisen hakemuksen liitteineen voi toimittaa asuntotoimistoon, asiakirjojen toimitus skannattuna toimihenkilöiden sähköpostiosoitteisiin on myös mahdollista.

Onnellinen perhe.

Sievin Vuokrakodit (KOy Sievin Jussi)
Haikolantie 16, 85410 Sievi

Y-tunnus 1054885-4

Yhteystiedot

toimistosihteeri
Marika Partanen
044 4883 204
etunimi.sukunimi(at)sievi.fi

toimitusjohtaja
Juuso Lahtinen
045 212 1331
isannointi(at)saaninkoski.fi

Laaksojen Kiinteistöhuolto Oy
päivystys 044 085 4200

Hae asuntoa

Sähköinen asuntohakemuslomake