Joukkoliikenne

Joukkoliikenneyhteydet


Sieviin kulkee suoria linja-autovuoroja eri suunnista ympäri vuoden. Vuoroja kulkee reiteillä Ylivieska-Sievi-Reisjärvi ja Sievi-Nivala. Liikenne on vilkkainta koulupäivinä, mutta osalla reiteistä vuoroja ajetaan myös koulujen loma-aikoina sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. 

Kauempaa Sieviin pääsee vaihtamalla junasta Sieviin kulkevaan linja-autovuoroon. Junaliikenteen vaihtopaikkana on Ylivieskan rautatieasema. Vaihtoyhteyksien aikataulut ovat erillisessä liitteessä. Varmista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa kohdassa Lipputuotteet ja aikataulut mainituista palveluista.

Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Sievissä sijaitsee liikekiinteistön pihassa osoitteessa Kantolantie 8.


Sievi-Ylivieska-Reisjärvi

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöi Liikenne Huovari Oy. Arkipäivisin suurin osa vuoroista ajetaan rengasreittiä Ylivieskasta Sievin ja Sievin asemakylän kautta takaisin Ylivieskaan. Vuorojen ajosuunta reitillä vaihtelee siten, että osa vuoroista ajetaan reitillä myötäpäivään ja osa vastapäivään. Sievin asemakylällä vuorot ajetaan Korhosenkatua ja Kauppakatua pitkin. Reisjärvelle ajetaan yksittäisiä vuoroja arkipäivisin ja viikonloppuisin. 

Työmatkustukseen sopivia vuoroja ajetaan reitillä arkipäivisin ympäri vuoden. Vuorot on suunniteltu siten, että Sievistä käsin voi kulkea töissä Ylivieskassa. Ylivieskasta käsin taas voi kulkea töissä Sievissä ja Sievin asemakylällä.

Useimmilta vuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa ympäri vuoden. Koulupäivisin vaihtoyhteyksiä on aikaisesta aamusta iltaan asti. Koulujen lomapäivinä sekä viikonloppuisin vaihtoyhteyksiä on harvemmin. Vaihtoyhteyksiä on Helsingin, Iisalmen ja Oulun suunnan junien kanssa. Lisäksi vaihtoyhteyksiä on Oulaisten suunnan linja-autovuorojen kanssa. 

Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Ylivieskassa ja Oulaisissa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Ylivieskaan arkipäivisin sekä lauantaisin ympäri vuoden. Ylivieskassa linja-autoa vaihtamalla pääsee myös asioimaan Oulaskankaan sairaalaan arkipäivisin.

Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. 

Sievi-Nivala

Sievin ja Nivalan välillä liikennöivät Paakinahon Liikenne Oy, Kamusen Liikenne Oy ja Liikenne Huovari Oy koulupäivisin. Vuorot kuljettavat koulupäivisin toisen asteen opiskelijoita Nivalassa sijaitseviin oppilaitoksiin.

Lipputuotteet ja aikataulut 

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Kausilippu on saatavilla Sievin sisäisille tai Sievin ja Ylivieskan välisille matkoille. Sarjalipun hinta taas perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla VR:n verkkosivuilta sekä VR Matkalla -sovelluksesta.

Työmatkustajille ja muille säännöllisesti matkustaville on tarjolla kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Kausi- ja sarjalippuja on saatavilla Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Mobiilisovelluksesta löytyvät myös lipputuotteiden ajantasaiset hinnat.

Kausilippu on saatavilla Sievin sisäisille tai Sievin ja Ylivieskan välisille matkoille. Kausilipun hinta riippuu siitä, kuinka monen kunnan alueella lippu kelpaa. Kausilipulla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajattomasti kaikissa Liikenne Huovari Oy:n vuoroissa, jotka liikennöivät edellä mainittujen kuntien välillä.

Jokilaaksojen sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen, ja sillä voi tehdä 44 ennalta määritellyn pituista matkaa. Sarjalipulla voi matkustaa Kamusen Liikenne Oy:n, Liikenne Huovari Oy:n, Oulaisten Liikenne Oy:n ja Paakinahon Liikenne Oy:n vuoroissa. Sarjalippu sopii harvemmin matkustavalle, sillä se on voimassa yhden vuoden ostopäivästä.