Kotiseututyö ja -arkisto

Kulttuuripalvelut vastaa kunnantalon alakerrassa sijaitsevasta kotiseutuarkistosta. Kotiseutuarkistoon kerätään Sievin kannalta merkittävä aineisto. Kotiseutuarkiston tehtävänä on järjestää, säilyttää ja asettaa saataville paikallista sieviläistä arkistomateriaalia. Arkistosta löytyy mm. valokuvia, haastattelukasetteja ja pöytäkirjoja.

Kotiseutuarkisto ottaa vastaan Sievin kannalta merkittävää aineistoa. Lahjoitettavan aineiston tulee olla valmiiksi seulottua. Lahjoituksesta tehdään aina luovutuskirja.

Kesällä 2020 on avattu Sievin Topoteekki-sivu. Topoteekkiin viedän valokuvia, asiakirjoja tms., mikä liittyvät Sievin historiaan. Topoteekin kautta on mahdollista tutustua Sievin historiaan paikasta ja ajasta riippumatta. Topoteekkiin viedään hiljalleen lisää materiaalia vapaaehtoisvoimin.

Kotiseutuarkistoon luovutetuista Matti Saarimaan, Heikki Wiian ja Erkki Viian lasinegatiiveista on viime vuosien aikana digitoitu kuvat. Nämä kuvat ovat nähtävillä Tapani Erkkilän sivuilla. Linkistä pääset suoraan kuvagallerioihin.

Viian ja Saarimaan kuvat

Kuvat ovat osa kotiseutuarkistoa. Kysythän luvan, jos haluat käyttää niitä. Kuvien tunnistustietoja voi lähettää maria.kotila(at)sievi.fi, puh. 044 4883 491