Tekemistä kotioloihin

Koronakriisin aikana kaipasimme kaikki mielekästä tekemistä vapaa-ajalle. Kotoa käsin ja omassa lähiympäristössä voi tehdä monenlaisia juttuja. Tälle sivustolle olemme aihepiireittäin keränneet vinkkejä näistä tekemisistä. Sivusto päivittyy edelleen, joten käythän kurkkaamassa toisenkin kerran.

Kulttuuri

Lähde kierrokselle virtuaalimuseoihin, Muumimuseoon tai Ostia-portti Roomaan -näyttelyyn

Innostu oopperasta ja baletista! Seuraa Suomen Kansallisoopperan virtuaaliesityksiä.

Kiinnostaako teatteri? Suomalaisten teatterien esityksiä verkossa.

Luo omaan kotipihaan taidetta ja osallistu #pihataidetta haasteeseen.
 

Liikunta

-Facebookissa Sievin vapaa-aikatoimen liikuntapalvelut  ja Instagramissa suomensievinvapari --> löytyy erilaisia liikuntavinkkejä, koti- ja ulkojumppaohjeita, taukojumppaohjeita ja lasten liikuntaan vinkkejä.

-Lapsille ja perheille ulkoliikuntaa: Kukonkylän luontopolulle 3 km matkalle ja Kirkonkylän pururadalle 2 km matkalle on piilotettu metsän eläimiä 17 kpl matkan varrelle.

-Ikääntyvien tuolijumpan ja seisten tehtävän jumpan löydät liitteenä tämän sivun lopusta.

-Polkureittejä löydät täältä.

-Porrastreenin löydät tämän sivun lopusta liitteenä. Sievinkylän kuntoportaiden sijainti: osoitetta Rautiontie 431 vastapäätä, Ponnarin pesäpallokentän vieressä.

-Lähiliikuntapuiston ja leikkikentät löydät täältä.

-Leikkipuistojumpan löydät liitteenä tämän sivun lopusta.

-Kirkonkylällä kuudessa penkissä jumppaohjeita, sekä lihaskuntoliike että venytysohje, voit tehdä lenkin lomassa myös lihaskuntoa.

-Jumppahetkiä TV2:lta arkiaamuisin klo 8.50 ja uusintana samana iltapäivänä klo 15.50. Erityisesti ikäihmisille ja etätöissä taukoliikuntaa kaipaaville. Jaksot ovat 10 minuutin mittaisia ja helposti toteutettavia kotona. Näet jumpat myös --> Yle Areena

-UKK-Instituutin sivuilla vinkkejä eri ikäryhmien liikuntaan Liikkeelle myös korona-aikana

 

Nuoret ja nuoret aikuiset

**Nuorisopalveluiden Discord-palvelin on kesätauolla. Avaamme taas syyskuussa.
Nuorisotyöntekijät ovat päivittäin tavattavissa sosiaalisen median kanavilla. Uusimpana työmuotona olemme avanneet Discord-palvelimen yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Tule mukaan! Työntekijät löydät näillä tunnuksilla:
Vapaa-aikatoiminna ohjaaja Marika: Suomensievinmarika#7865
Etsivä nuorisotyöntekijä Anita: JelppiverkkoAnita#1051
Yksilövalmentaja Anne: Jelppiverkko Anne#2846

Joko oot kurkistanut Nuortennetin?

Harrasta kotona -sivusto on kerännyt yhteen eri sivuistoilla olevia vinkkejä, mitä kotoa käsin voi harrastaa. Sivustolla on tekemistä niin ala- kuin yläkouluikäisille.

 

Jelppiverkolla on päivittäin toimintaa Discordissa:

- Päivystys arkipäivisin ma, ke, to ja pe klo 13-16, jossa paikalla kaksi Jelppiverkon työntekijää(juttelua yhdessä tai yksityisesti Jelppiverkon työntekijän kanssa)

- Iltapäivystys  ti klo 17-20, jossa paikalla Jelppiverkon Nettietsivä(juttelua yhdessä tai yksityisesti Jelppiverkon työntekijän kanssa)

-Jelppikahvila ke klo 13-15, jossa paikalla Jelppiverkon kaksityöntekijää (mm. pelejä)

Tule mukaan ja liity kanavalle: https://discord.gg/fPyjyuv (neuvomme myös miten liittyä)

Jelppiverkon työntekijät saat kiinni myös puhelimen ja eri somekanavien kautta.
Yhteystiedot löydät www.jelppiverkko.fi

 

 

Maksuttomia elokuvia verkossa:

Elonet -  Kansallinen Audivisuaalinen arkisto tarjoaa kotimaisia elokuvia vapaasti katsottavaksi.

Viddla - kirjastojen tarjoama elokuvasuoratoistopalvelu. Hyvä valikoima uutuuksia ja klassikoita. Katseluun tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Jos sinulla ei ole korttia ja/tai pin-koodia, ota yhteys kirjastoon.  Kun palvelu pyytää sinua valitsemaan kirjaston, valitse Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto

Kirjoja luettavaksi ja kuunneltavaksi sekä pelejä

Biblio  ja Ellibs - Kirjastojen tarjoamia kotimaisia kirja- ja äänikirjapalveluja. Palveluihin kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Jos sinulla ei ole korttia ja/tai pin-koodia, ota yhteys kirjastoon. Kun kirjaudut, valitse  kirjastoksi Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto.
Elisan Ilmaiset Klassikot - klassikkokirjallisuutta vapaasti luettavana ja kuunneltavana
Iltasatupalvelu - klassikkosatuja vapaasti luettavana
Papunet - selkokielisiä satuja ja tarinoita vapaasti luettavana sekä helppoja verkkopelejä pelattavaksi.
Poesia-kustantamon pdf-muotoiset runoteokset -  Jos olet kiinnostunut uudesta runoudesta, kannattaa tutustua runouteen erikoistuneeseen Poesia-kustantamoon.  Vanhemmat (vuonna 2018  tai aiemmin) julkaistut runoteokset ovat pääosin vapaasti luettavissa kustantamon sivulta.


Lehtiä luettavaksi:

EMagz-palvelun kautta pääset lukemaan suomenkielisiä aikakauslehtiä sähköisessä muodossa. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.
Lehtiä maailmalta PressReader-palvelun kautta voit lukea ulkomaisia sanomalehtiä. Kirjautumiseen vaaditaan kirjastokortti ja pin-koodi.

Musiikkia
 
Opettelisinko soittamaan? Rockway-musiikkipalvelu  opettaa soittamaan eri soittimia. Saat ohjausta myös  laulamiseen. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla.Jos sinulla ei ole korttia ja/tai pin-koodia, ota yhteys kirjastoon.
Kirjastokantele - Vaara-kirjastojen opetustunnit. Opetellaan soittamaan viisikielistä kannelta. 

Kuunteletko mielelläsi klassista musiikkia tai jazzia? Kirjastojen tarjoamat Naxos-palveluiden kautta pääset valitsemaan laajasta valikoimasta kuunneltavaa. Kuuntelemiseen riittää kirjastokortti. Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, ota yhteys kirjastoon.

Opettelisinko uuden kielen?

LanGo.fi - on kirjastojen kehittämä sovellus, joka etsii uutta kieltä opiskelevalle sopivia keskustelukavereita. Palveluun kirjaudutaan Facebook-tunnuksilla. Palvelun käyttöön saa apua Lango.kielikaveri -Facebook-ryhmässä.Osaamisen kehittäminen

Työ- ja elinkeinotoimiston kautta haettavissa työvoimakoulutuksissa on myös etänä suoritettavia koulutuksia. Haussa olevien työvoimakoulutusten tarjontaan voit tutustua osheisen linkin kautta: Haussa oleva työvoimakoulutus.

Työ- ja elinkeinotoimiston kautta järjestettävät tapahtumat; webinaarit, valmennukset ja etänä tapahtuvat koulutukset

Go-Onin CV-kone oman CV:n tekemiseen

Centria tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoja maksutta kaikille koronan takia

Lapin AMK tarjoaa koronakriisin vuoksi lomautetuille ja työttömäksi joutuneille mahdollisuuden opiskella Avoimen AMKin opintoja ilmaiseksi.

My Way2 hankkeen tapahtumat

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Villiyrtit rohtoina -villiyrttiwebinaari

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Kesytä villivihannekset -villiyrttiwebinaari, takapihan ja lähiluonnon terveelliset kasvit ruokapöytään

 

Tukipalvelut, chatit ja puhelintuet

Tarvitsetko apua tietokoneen tai verkkopalveluiden kanssa? Digiluuri-palvelu on sinua varten. Soita tiistaina klo 10-12 tai keskiviikkona 12-14 numeroon 044 5874 253 ja saat apua.

Kysy Martalta - kun tarvitset arjen askareisiin liittyvää apua (maksuton chatpalvelu):

Kysy kirjastonhoitajalta - Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu verkossa