Elintapaneuvonta

Kenelle elintapaneuvonta on tarkoitettu?

Elintapaneuvonta on tarkoitettu sieviläisille lapsiperheille, nuorille ja työikäisille, jotka liikkuvat liian vähän terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta ja jotka tarvitsevat neuvoa ja tukea liikkumisen aloittamiseen sekä terveempien elintapojen omaksumiseen. Myös terveydentilan vaatima elintapamuutos on hyvä syy neuvontaan hakeutumiselle.

Alla olevia linkkejä hyödyntämällä voit kartoittaa tarvettasi elintapaneuvonnalle:

Testi liikkumistottumuksiin: Liikkumisen suosituksen verkkosovellus - UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)

Omaolon terveystarkastus: Terveystarkastus (omaolo.fi)

Testejä ravitsemukseen liittyen: Testit - Sydänliitto (sydan.fi)

Testi elintapaneuvonnan tarpeelle: Testaa hyötyisitkö sinä liikuntaneuvonnasta

Liikkumisen suositukset: Liikkumisen suositukset - UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)

Mitä elintapaneuvonta on?

Elintapaneuvonta on henkilökohtaista ja asiakkaalle maksutonta neuvontaa, jonka tavoitteena on auttaa ja tukea asiakasta omaksumaan liikunnalliset ja terveyttä tukevat elintavat. Lapsiperheiden ja nuorten elintapaneuvonnassa tavoitteena on auttaa ja tukea perheitä ja nuoria omaksumaan aktiivinen ja terveyttä tukeva arki siten, että perheet saavat vinkkejä ja ideoita arkensa fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja lapset/nuoret löytäisivät itselleen mieluisan tavan liikkua. 

Neuvonnan keskiössä on kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon vaikuttavat olennaisesti liikunta, ravitsemus, uni ja stressi. Elintapaneuvonnassa huomioidaan yksilölliset toiveet ja tarpeet edeten maltillisesti ja innostavasti kohti parempaa terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista. Neuvonnan tavoitteena onkin, että jokainen löytäisi itselleen mieluisan tavan liikkua ja edistää omaa terveyttään. Elintapaneuvonnan kesto on 1 vuosi ja tapaamiset/yhteydenotot toteutetaan noin kuukauden välein.

Miten elintapaneuvontaan pääsee?

Elintapaneuvontaan pääsee joko liikuntalähetteellä terveydenhuollon ammattilaisen kautta tai ottamalla itse yhteyttä liikunnanohjaajaan. Käydään yhdessä läpi hyvinvointisi kulmakiviä ja mietitään, millä keinoin sinä voisit tehdä parempia valintoja omaa terveyttäsi tukien!

 

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää:

Jenni Lappalainen
liikunnanohjaaja
Hyvällä mielellä liikkumaan -hanke
044 4883 477
jenni.lappalainen(at)sievi.fi 

Vinkkejä

Yhteystiedot

Jenni Lappalainen
liikunnanohjaaja
Hyvällä mielellä liikkumaan -hanke
044 4883 477

 

Hanke

 

Aluehallintovirasto

 

Pohde