Saavutettavuusseloste

Sievin kunta pyrkii takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee Sievin kunnan verkkosivustoa.

Vaatimustenmukaisuus

Sievin kunnan verkkosivusto vastaa suurilta osin (Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA). Verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut Joki ICT Oy.

Ei-saavutettava sisältö

Sievin kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja ovat kaikki kunnan vanhalla, graafisella pohjalla olevat tiedostot ja lomakkeet. 

Sievin kunnan verkkosivusto sisältää myös yksittäisiä, ei-saavutettavia liitetiedostoja, mitkä kuuluvat sovellettavan lainsäädännön piiriin. Voit tarvittaessa pyytää tiedostoja saavutettavassa muodossa suoraan kyseiseltä toimipisteeltä (tai kunnan saavutettavuuspalautteen kautta).  

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Sievin kunnan verkkosivusto on julkaistu 11.11.2019. Tämä seloste on laadittu 11.11.2019. Selosteen tiedot perustuvat käyttäjätestaukseen ja itsearvioon. Sivuston testauksessa  on käytetty testaukseen tarkoitettuja teknisiä työkaluja.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa sähköpostitse kirjaamo(at)sievi.fi tai puhelimella 08 4883 111 (vaihde). Sievin kunta kirjaamo lähettää palautteen eteenpäin verkkosivuston saavutettavuudesta vastaaville tahoille.

Valvontaviranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen Sievin kunnalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen ja asian hoitamiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus [at] avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)