Kulttuuripalvelut

Sievin kulttuuripalvelut vastaa kulttuurilain edellyttämästä kulttuuritoiminnasta Sievissä. Tämä tarkoittaa yleisen kulttuuritoiminnan ylläpitämistä, kehittämistä ja tukemisesta. Kuntalaisten arjessa kulttuuripalveluiden toiminta näkyy Sieviin tuotettavien teatteri- ja konserttitapahtumien sekä alueelle järjestettävien kulttuuriretkien kautta. Ajankohtaiset tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista. 

Taidelaari, kotiseutumuseo Aarreaitta ja kotiseutuarkisto ovat osa kulttuuripalveluiden ylläpitämää kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalvelut järjestää vuoden mittaan erilaisia kulttuuritapahtumia yksin sekä yhteistyössä muiden alueen kulttuuritoimijoiden kanssa. Kulttuuripalveluiden ja yrittäjän yhteistyö mahdollistaa kuukausittaiset elokuvat Vääräjokisalissa. Kulttuurielämyksiä tarjotaan vuosittain myös yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulujen kanss. Kulttuuripalveluiden yksittäisenä isomapana kokonaisuuteena on Muttimarkkinoiden järjestäminen heinäkuun 3. lauantaina. Kulttuuripalvelut vastaa myös heinäkuussa pidettävien Sieviviikkojen koordinoinnista. Tanssitaiteen perusopetusta annetaan Sievissä, jota kulttuuripalvelut tukee ostopalveluna. Opetuksesta vastaa tanssiopisto Uusikuu.

Kuntalaisten tekemää kulttuurityötä tuetaan vapaa-aikalautakunnan myöntämien kulttuuriavustuksien kautta. Keväisin on haussa yleisavustukset ja syksyllä kohdeavustukset. Lisätietoja avustuksista löydät omalta sivultaan.

Kulttuurityön toteuttamisesta ja kehittämisestä vastaa vapaa-aikatoiminnan ohjaaja Marika Ahonniska. Hänen työhuoneensa sijaitsee kunnantalon toisessa kerroksessa vapaa-aikatoimen työhuoneessa (231).

Yhteystiedot

vapaa-aikatoiminnan ohjaaja
Marika Ahonniska
044 4883 491
etunimi.sukunimi(at)sievi.fi

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta:

FB: Sievin kulttuuripalvelut

IG: @suomensievinvapari