POHDE: Muutoksia Sievin terveyden- ja sairaanhoidon palveluihin syksyllä 2024

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen terveyden- ja sairaanhoidon palveluihin on tulossa muutoksia 1.8.2024 alkaen. Muutokset koskevat lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanottoa, suun terveydenhuoltoa, infopisteitä sekä laboratorion näytteenottopalveluja. Palveluvalikoima muuttuu sosiaali- ja terveysyksiköissä näillä paikkakunnilla: Alavieska, Himanka, Merijärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi ja Vihanti. Muutokset ovat osa Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpiteitä.

Sievin terveyden- ja sairaanhoidon palvelut

  • Infopisteen toiminta loppuu Sievin sosiaali- ja terveysyksikössä 1.8.2024. Infopisteeltä on voinut muun muassa varata aikoja vastaanotolle ja laboratorioon ja jättää reseptejä uusittavaksi. Jatkossa asiointi tapahtuu soittamalla vastaanoton puhelinnumeroon tai käyttämällä Digitaalista sote-keskusta. Reseptejä voi uusia Kelan OmaKannassa.
     
  • Sairaanhoitajan vastaanotto toimii Sievin sosiaali- ja terveysyksikössä ajanvarauksella joka arkipäivä. 
     
  • Kerran viikossa Sievin sosiaali- ja terveysyksikössä on etälääkärin vastaanotto ajanvarauksella. Hoitaja osallistuu asiakkaan kanssa lääkärin vastaanotolle videoyhteydellä. 

Muutosten kohteena olevilla lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto toimivat jatkossa joko osittain tai kokonaan muussa lähialueen toimipisteessä sekä digitaalisina palveluina. Muutoksia on tulossa paikkakunnilla myös suun terveydenhuollon palveluihin, laboratorion näytteenottopäiviin sekä infopisteiden toimintaan. Osittain palveluja tullaan korvaamaan liikkuvilla palveluilla syksyn aikana. Tiedotamme myöhemmin muiden paikkakuntien osalta terveyden- ja sairaanhoidon palveluihin tulevista muutoksista.

Lisätietoja Pohteen nettisivuilla: Terveyden- ja sairaanhoidon palveluvalikoimaan on tulossa muutoksia syksyllä 2024 - Pohde

 

Digitaalinen sote-keskus palvelee Pohteen asukkaita 

Digitaalisesta sote-keskuksesta saa yhteyden hoitajaan ja lääkäriin Pohteen verkkosivujen kautta, ja se palvelee asukkaita myös virka-aikojen ulkopuolella ja viikonloppuisin. Asiakas voi keskustella chatissa sairaanhoitajan kanssa ja tarvittaessa hän saa ajan lääkärin tai muun ammattilaisen videovastaanotolle. Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta.  Lisätietoja Digitaalisesta sote-keskuksesta.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde