Hoitoaikojen ilmoittaminen TietoEdulla

– TietoEdun hoitoajat –toiminto on sähköinen hoitoaikavaraus, joka toimii puhelimeen ladattavan sovelluksen (Tieto Edu) kautta tai internetselaimella.
– TietoEdun mobiili-sovellusta voi käyttää Android ja iOS laitteissa. Web-sovellusta käytetään internetselaimessa. Parhaiten palvelu toimii Google Chromella tai Mozilla Firefoxilla.
– Tunnistautuminen sovellukseen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen kautta joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella.

TietoEdu on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hoitoajat toiminnon kautta päiväkodeissa ja ryhmäperhepäivähoidossa olevien lasten huoltajat ilmoittavat lasten varatut hoitoajat ja etukäteen tiedossa olevat poissaolot. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä.

Sovellus on helppokäyttöinen ja tarjoaa huoltajille mahdollisuuden seurata lapsen varattujen ja toteutuneiden tuntien kertymää.

Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti (15 min tarkkuudella) ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella.

Huoltajat ilmoittavat lastensa hoitoajat reilua viikkoa aikaisemmin seuraavasti:

- parillisen viikon perjantaina klo 12 mennessä huoltajat ilmoittavat lastensa hoitoajat seuraavalle parilliselle viikolle ja parittoman viikon perjantaina klo 12 mennessä huoltajat ilmoittavat lastensa hoitoajat seuraavalle parittomalle viikolle

Lukitusajan jälkeen muutoksia hoitoaikoihin tehdään vain perustelluista syistä esim. työstä tai opiskelusta johtuvat syyt.