Sähköinen asiointi

Varhaiskasvatuspalveluiden sähköiset palvelut

Uudet asiakkaat: Sähköinen varhaiskasvatushakemus ja asiakasmaksulaskuri

Palvelu ei edellytä tunnistatumista. Sähköisestä asioinnista löydät seuraavat palvelut:
-    Varhaiskasvatushakemuksen, kerhohakemuksen
-    Arvion perheen asiakasmaksusta valtakunnallisten maksusääntöjen mukaisesti
-    Sähköisen tiedoksiannon hyväksymisen, jolloin päätöksen valmistumisesta tulee sähköposti ja/tai tekstiviesti molemmille huoltajille. Päätöksen voi nähdä ja tulostaa tunnistutumalla palveluun sivussa olevan linkin kautta.

Nykyiset asiakkaat: Tunnistautumista vaativat sähköiset palvelut

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta sekä voimassa olevaa varhaiskasvatuksen asiakkuutta. Tunnistustavaksi voit valita pankkitunnistautumisen, mobiili-varmenteen tai varmennekortin. Palvelun tuetut selaimet: Chrome kolme uusinta veriota, Firefox kolme uusinta versioita, IE10 ja IE11.

Huom! Jos et pääse kirjautumaan sähköiseen asiointipalveluun Chrome selaimella, käytä toista sovellusta kuten Firefox, Edge tai poista Chromesta evästeet ennen kirjautumista.

Sähköisestä asioinnista löydät seuraavat palvelut:
-    Varhaiskasvatushakemus, kerhohakemus
-    Siirtohakemus
-    Yhteystietojen muutos
-    Arvio perheen asiakasmaksusta valtakunnallisten maksusääntöjen mukaan
-    Korkeimman asiakasmaksun hyväksyminen
-    Tulonselvityksen ja muiden liitteiden lähettäminen
-    Sähköisen tiedoksiannon hyväksyminen, jolloin päätöksen valmistumisesta lähetetään sähköposti ja/tai tekstiviesti molemmille huoltajille. 

Hoitoaikojen ilmoittaminen TietoEdu sovelluksella

TietoEdun hoitoajat toiminto on sähköinen hoitoaikavaraus, joka toimii puhelimeen ladattavan sovelluksen (TietoEdu) kautta tai internetselaimella. TietoEdun mobiili-sovellusta voi käyttää Android ja iOS laitteissa. Web-sovellusta käytetään internetselaimessa. Parhaiten palvelu toimii Google Chromella tai Mozilla Firefoxilla. Tunnistautuminen sovellukseen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen kautta joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. TietoEdu on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hoitoajat toiminnon kautta päiväkodeissa ja ryhmäperhepäivähoidossa olevien lasten huoltajat ilmoittavat lasten varatut hoitoajat ja etukäteen tiedossa olevat poissaolot. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä. Sovellus on helppokäyttöinen ja tarjoaa huoltajille mahdollisuuden seurata lapsen varattujen ja toteutuneiden tuntien kertymää.

Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti (15 min tarkkuudella) ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella. 

TietoEdussa voit hoitoaikojen lisäksi ilmoittaa varahakijat, älkilliset poissaolot, päivittää yhteystietosi, irtisanoa hoitopaikan ja ilmoittaa loma-ajat.