Tuu kotiin, Sieviin!

Kun haluat viettää vapaa-aikasi hyvien harrastusmahdollisuuksien lähellä, tule Sieviin. Kun toiveissa on työpaikka, jossa osaamisellesi on käyttöä, tule Sieviin. Kun kaipaat asumaan maaseudun rauhaan ja palveluiden lähelle. Muuta Sieviin!

Sieviin asumaan

Sievi muodostuu useammasta vireästä kylästä. Sievin kunnalla on tarjolla laadukkaita vuokra-asuntoja ja isoja puistoihin rajoittuvia tontteja niin Haikolankylällä kuin Asemakylällä. Ennen oman kodin rakentamista löydät Sievistä eri kokoisia koteja, joissa voit asua vuokralla. Valikon kautta pääset tutustumaan vuokra-asunto- ja tonttitarjontaan. Myös myynnissä oleviin kohteisiin pääset linkkivalikon kautta. Kuntamme työntekijät auttavat mielellään löytämään juuri sinulle sopivan kodin.

Asuitpa millä kylällä tahansa, on sinulla lyhyt matka lähiliikuntapaikalle. Kylillä toimivat aktiiviset kyläyhdistykset, jotka yhdessä kunnan työntekijöiden kanssa huolehtivat lähiliikuntapaikkojen ylläpitämisestä. Lisäksi aktiiviset kyläyhdistykset kehittävät kylänsä tarjontaa kaikkien kuntalaisten käyttöön. Tuoreimpana yhteistyön osoituksena kyläläiset rakensivat kaikkien sieviläisten käytettäväksi kuntoportaat.

Vuonna 2017 Sievin kunta täytti 150 vuotta ja tämän kunniaksi Korhosen koulun oppilaat tekivät Sievi-laulun. Laulussa kuulet mm. kaikki Sievin kylät. Lauluun pääset tästä linkistä.

Sieviin töihin

Meillä Sievissä valmistuvat niin turvajalkineet, kodit kuin kansanmaskit. Sievi onkin Suomen 2. teollistunein kunta. Sievissä isoja teollisuuden työnantajia ovat esimerkiksi Sievin Jalkine, Scanfil, Ojala Group ja Teho-Filter. Teollisten työpaikkojen lisäksi Sievissä voi työllistyä hoiva-alalle, maatalouteen sekä lasten ja nuorten pariin. Sievissä työpaikkojen omavaraisuusaste on 130%. Sievistä on myös lyhyt matka töihin naapurikuntiin.

Sivustolle on linkin taakse koottu Sievin avoimet työpaikat.

Sievi vapaa-ajalla

Sievissä luontoliikkujan mieli lepää. Kunnan alueelta löytyy eri pituisia luontopolkuja. Talvisin osa luontopoluista muuntuu hiihtoladuiksi. Jussinmäen urheilualueelta löytyy uusittu yleisurheilukenttä, skeittiparkki ja alkupiste niin frisbeegolfradalle kuin eri pituisille pururatalenkeille. Sievissä toimii useita eri järjestöjä, jotka tarjoavat harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Sievissä toimii Ylivieskan seudun kansalaisopisto tarjoten erilaisia opintokokonaisuuksia. Musiikkiopetusta vastaavasti tarjoaa Ylivieskan seudun musiikkiopisto.

Sievistä löytyy Maasydämen matkailualue. Tällä alueella voi liikkua monella eri tapaa: patikoiden ja polkujuosten eri pituisia reittejä, kalastaen, pyöräillen tai frisbeegolfaten. Talvella alueelta löytyy myös hiihtolatuverkosto. Alueella on mökkimajoitusta ja asuntovaunupaikkoja sekä suosittu Urjanlinnan tanssipaikka.

Sievin kunnan täyttäessä 150 vuotta järjestettiin kunnassa kilpailu, jossa kuntalaiset kuvasivat Sievivideon. Nuorten partiolaisten tuottama video kuvaa Sievin heidän näkökulmastaan. Videoon pääset tästä linkistä.